En nu... regelen maar!

Gepubliceerd op 9 maart 2021 om 19:00

Zoals jullie in onze vorige blog konden lezen wisten wij heel goed wat wij wel en niet wilden in deze reis. Wij hadden vrij snel een lijstje klaar met plekken die sowieso niet mochten ontbreken in onze route. Maar, voordat je de route kan maken moet je natuurlijk wel weten waar je gaat starten en eindigen. Met andere woorden: vliegen we op San Francisco, Los Angeles of Las Vegas?
Voor ons iets waar we niet lang over na hoefden te denken….. SAN FRAN natuurlijk! De stad waar wij in 2014 aan verknocht raakten en waar wij zo snel mogelijk weer naar terug wilden.

Onze rondreis begint in San Francisco en dus vliegen wij op San Francisco International Airport. Vanuit daar gaan wij naar Yosemite om vervolgens via Kings Canyon en Sequoia NP naar Las Vegas te rijden. Na Las Vegas gaan wij de natuur weer in: Zion, Bryce Canyon en de Grand Canyon. Als wij de Grand Canyon hebben gehad rijden wij een stukje route 66, eindigend in Santa Monica: zon, zee en strand. Vanuit hier rijden wij, via de Pacific Coast Highway, terug naar San Francisco. De retourvlucht is dus ook vanaf San Francisco International Airport.

Kiezen we dan voor een rechtstreekse vlucht of voor een goedkopere vlucht met overstap? Vliegen we vanaf Amsterdam of pakken we een vliegveld over de grens? En welke dagen vliegen we?
Om prijzen te vergelijken van verschillende maatschappijen en vliegvelden gebruikten wij fictieve data, maar uiteraard wel hoogseizoen.
Ja, een rechtstreekse vlucht was wel wat duurder, maar is natuurlijk wel iets comfortabeler. Ga je dan voor comfort (wat handig kan zijn met twee jonge kinderen) of goedkopere tickets? Wij vonden het prijsverschil niet enorm, dus kozen wij voor instappen in het vliegtuig en lekker in één streep naar San Fran.
En welk vliegveld ‘hier’ gaat het worden? De keuze bestond uit Schiphol, Flughafen Düsseldorf of Zaventem. Schiphol kwam er als beste uit met een heenvlucht op een maandag en de retourvlucht ook op een maandag. Een vlucht van KLM die een kleine elf uur duurt met prima vluchttijden.

En toen was het wachten op de dag dat de tickets geboekt zouden kunnen worden. Vanaf twaalf maanden van tevoren zijn wij bijna dagelijks de website van KLM gaan stalken. Niet dat dat iets hielp, maar toch... stel nou dat je opeens de volgende dag wel al voor onze data kon boeken?! Dan hadden wij dat mooi gemist.
Elf maanden van tevoren kan je de tickets boeken en dat hebben wij ook gedaan. Hierbij hebben wij gekozen voor stoelkeuze, een betaalde service bij veel luchtvaartmaatschappijen. 
Tip! Selecteer alleen stoelkeuze voor de volwassenen, kinderen worden automatisch bij volwassen geplaatst. Bespaart je toch nog iets op deze reis. 
Wij hebben voor zowel de heen- als terugvlucht gekozen voor stoelen 22H, 22J en 22K. Bij deze stoelen zit er aan de andere kant van het gangpad geen andere rij, maar een nisje (achter het toilet). Hopelijk kunnen en mogen de kinderen hier af en toe op de grond spelen. En het toilet is dus dichtbij. Met een eventueel zindelijk wordend kind best wel handig, dachten wij zo.
Bijkomend voordeel voor papa, dit zijn plekken met extra beenruimte.

Nadat de tickets waren geboekt en we de data dus vast hadden staan, konden we op zoek naar hotels. Dit deden wij via Google, Booking.com en Hotels.com. Een paar hotels van onze reis uit 2014 hebben we weer geboekt, zoals Circus Circus in Las Vegas, Best Western Plus Yosemite Gateway Inn in Oakhurst en Bryce View Lodge in Bryce Canyon City.
Voor de andere hotels hebben wij ons verdiept in de recensies. Dit vonden wij erg handig, het gaf ons een beeld van hoe het hotel zou zijn. Wat wij belangrijke punten vonden bij de keuze van de hotels was de ligging t.o.v. centrum/park en of er een zwembad en/of speeltuin was. Verder hadden wij niet veel eisen, je bent tenslotte meer buiten dan binnen.

Ook de huurauto hebben wij zelf geregeld. Hierbij was Google weer onze beste vriend. Wat een aanbod van verhuurders zeg. Uiteindelijk kwamen wij een fijne website tegen: www.autohuuramerika.nl. Op deze website kan je alle verhuurders vergelijken die auto’s aanbieden met jouw gewenste data en locaties. Zo kwamen wij uit bij een SUV van Rentalcars.com die we in de buurt van ons hotel op konden halen en aan het eind bij het vliegveld in konden leveren. En nog voor een leuk prijsje ook. Let wel op dat je een autostoel regelt via de verhuurder en of Tip! zelf een koopt bij bijvoorbeeld de Walmart. Dit is vaak stukken goedkoper.

Als je gaat rondreizen in West-Amerika ga je natuurlijk veel wandelen. En veel wandelen met zeer jonge kinderen betekent ook dat zij nog regelmatig gedragen moeten worden. Wat dan erg handig is zijn draagzakken. Maar wat voor draagzak heb je nodig? Hiervoor hebben wij de dragerbieb van www.kidstravelservice.nl geraadpleegd. En als je dan de juiste draagzak hebt gevonden kan je deze huren via dezelfde website, hartstikke handig!
Wij zijn gegaan voor de Tula Standaard Coast en de Tula Toddler Coast. Dit zijn draagzakken voor warme zomers en (verre) vakanties. Het rugpand is gemaakt van ventilerend mesh. Doordat er in het mesh allemaal kleine gaatjes zitten is het rugpand erg luchtig en dus ideaal voor warm weer. Prima draagzakken dus voor een rondreis in West-Amerika.
Terwijl wij nog wat zaten te neuzen op de website kwamen wij nog meer reisartikelen tegen die je kan huren. Zo ook de JetKids BedBox. Dit is een koffer en bed in één. Met deze koffer kan je de vliegtuigstoel omtoveren tot bedje. Ideaal toch?! Wij besloten dat wij die ook moesten hebben, want zo kan een van de kids lekker slapen of chillen met de billen.

Dat was het voor nu. In onze volgende blog onder meer het regelen van vier keer een Esta, tickets voor de Hop On Hop Off bus in San Francisco en informatie over het Deryan slaaptentje.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.