Waar begin je aan?!

Gepubliceerd op 5 maart 2021 om 19:00

Een aantal weken na de geboorte van onze dochter besloten wij om niet in 2019, maar in 2018 terug te gaan naar Amerika. Alleen het idee al maakte ons zo blij als een kind in een snoepwinkel.
Natuurlijk zaten we er meteen weer helemaal in, de Amerika sfeer. Herinneringen werden opgehaald, onze Amerika nummers werden gedraaid, de ‘film’ van 2014 werd afgespeeld en foto’s werden bekeken. Terug naar Amerika, eindelijk!
We hebben er een paar jaar op moeten wachten. Waarom? Omdat wij niet stil hebben gezeten. ;) In 2015 werd onze zoon geboren, in 2016 zijn we verhuisd en in 2017 werd ons gezin compleet met een dochter.

We gaan dus met onze kids van dan ruim 2 jaar en net 1 jaar naar Amerika.
Waar beginnen we aan? De kinderen zo jong en dan al zo ver vliegen? Daar hebben de kinderen toch helemaal niks aan? Deze vragen hebben wij wel eens voorbij horen komen.
En heel eerlijk, de twijfel was er in het begin echt wel. Want je kan toch beter teruggaan wanneer beide kids ook daadwerkelijk beseffen wat voor geweldige reis ze aan het maken zijn?!
Misschien wel, maar wij gaan er gewoon vanuit dat we er nog wel een keer komen als de kids ouder zijn.
Een kind maakt het natuurlijk helemaal niet uit waar het op vakantie is. Wat water, zand, een speeltuin en alle tijd en aandacht van papa en mama en het vermaakt zich prima. Ons maakt het enigszins wel uit waar we onze vakantie doorbrengen. Van rondreizen in Amerika worden wij heel gelukkig. En gelukkige ouders = gelukkige kinderen en gelukkige kinderen = gelukkige ouders, toch?
Na wat speurwerk (Google is je beste vriend) kwamen wij erachter dat wij echt niet de eerste ouders zijn die met zulke jonge kinderen een verre reis maken. Hoe meer leuke verhalen van jonge ouders wij lazen, hoe meer wij ervan overtuigd raakten dat dit echt geweldig gaat worden.

Wat in ons geval ook nog meehelpt is dat opa en oma meegaan naar Amerika. (Ik denk dat wij ze hebben aangestoken met onze verhalen, filmpjes en foto’s van 2014.) Een paar extra ogen en handen is natuurlijk nooit verkeerd, en…. we kunnen een avondje stappen in Vivaaaa Las Vegas =D

Omdat we dus eerder een rondreis hebben gemaakt door het westen van Amerika weten wij heel goed wat we wel en niet willen bij deze reis. Wat we opa en oma heel erg graag willen laten zien en wat we de vorige reis gemist hebben.
Maar, het allerbelangrijkste waar we deze reis rekening mee moeten houden: onze disKOFFERkids. Er moeten pauzes in onze reis zitten om even te relaxen, op adem te komen en een dagje niet in de auto te zitten. Hotels moeten over het algemeen een zwembad en/of speeltuintje hebben. En we moeten op zoek naar activiteiten waar ook de kids wat aan hebben, denk aan een dierentuin, aquarium of pretpark.

Als je de websites van de verschillende Amerika specialisten bezoekt krijg je de meest mooie rondreizen als pakket aangeboden. Qua prijs zijn die best aantrekkelijk, maar geen één houdt echt rekening met jonge kinderen. Een paar bieden ook speciale kids reizen aan, maar over het algemeen zijn die gericht op de wat oudere kinderen.
Voor ons reden om de hele reis zelf samen te stellen. Hoe we dit gedaan hebben? Dat lees je in onze volgende blog!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.