Favoriete buitenspeeltuinen in Twente (met terras)

Gepubliceerd op 30 april 2021 om 19:00

De meeste buitenspeeltuinen hier in de regio waren gesloten tijdens de lockdown. Maar nu de terrassen deels open mogen, zijn de meeste buitenspeeltuinen ook weer geopend. 
We hebben daar vandaag dankbaar gebruik van gemaakt. We gingen vanuit school in één streep door naar Dijk 59. 
Dan pas kom je erachter hoe ontzettend je dat gemist hebt al die tijd. 
En nu hebben we natuurlijk zin in meer. Gelukkig is de meivakantie gestart, genoeg tijd om onze favoriete buitenspeeltuinen langs te gaan. Alleen nog hopen op goed weer, lees: in ieder geval droog. 
Wat onze favoriete buitenspeeltuinen in Twente zijn? Dat zullen we je vertellen.

Dijk 59

Tussen Losser en De Lutte, aan de Denekamperdijk, ligt restaurant Dijk 59. Dit restaurant heeft een mooi terras direct grenzend aan de speeltuin. Vanaf het terras heb je dus prima zicht op de speeltuin. De speeltuin bestaat uit een nieuwe airtrampoline (voorheen stond hier het springkussen), voetbalkooi, kleine trampoline, kabelbaan, grote nestschommel, glijbaan/klimtoestel en een klim-, hang- en balanceerparcours. Naast het terras is ook nog een zandbak met kleine glijbaantjes, wipwapje, auto’s, kraampje en keukentje. Een leuk hoekje voor de kleinere kinderen, maar ook onze kids spelen er nog graag.

De Forelderij

Net buiten Enschede, richting Haaksbergen, bevindt zich deze veelzijdige brasserie. Recentelijk hebben ze de speeltuin aangepakt en er een spiksplinternieuwe speelplek gecreëerd. De oude speeltuin, eentje die behoorlijk in de buurt kwam van een natuurspeeltuin, was erg leuk, maar lag niet praktisch ten opzichte van het terras. 
Een visvijver (ja, je kan er ook vissen!) heeft deels plaatsgemaakt voor een speelplek in het zand met veel uitdaging bij het klimmen en klauteren. De waterpomp zorgt voor veel water(- en modder)pret en ook voor de mini's is er genoeg te doen en te ontdekken.
De speeltuin is heel mooi geworden, maar het grootste voordeel van de nieuwe situatie is toch wel het terras. De speeltuin ligt nu direct aan het terras, dat ook uitgebreid is, waardoor je de kinderen altijd goed in de gaten kan houden. 

Mochten de kinderen er van houden om een hengeltje uit te gooien, die mogelijkheid is er dus ook. Er zijn meerdere visvijvers.
Daarnaast is er ook nog een grote pluktuin waar je groente, fruit en/of bloemen kunt plukken.

‘t Hoogspel

Vlakbij kasteel Twickel in Delden (ook zeker een bezoek waard) ligt restaurant ‘t Hoogspel.
Aan de voorkant van het restaurant vind je de speeltuin. Als je de parkeerplaats oprijdt zie je hem al liggen.
De speeltuin heeft gras en zand als ondergrond en bestaat uit veel verschillende toestellen, de een wat nieuwer dan de ander. In de tuin naast het restaurant is het terras. Het terras ligt iets van de speeltuin af, maar het zicht is prima als je een tafeltje vooraan hebt. Bij het terras is ook een vijver met grote vissen, deze moet altijd even van dichtbij bekeken worden door onze kids.

‘t Höfke

Deze kinderspeelboerderij ligt in Bentelo. Buiten op het boerderijveld vind je een waar speelparadijs.
Zo zijn er onder andere glijbanen, loopauto’s en is er een reuze wipwap, trampoline, klimtoren, airtrampoline, zandbak en een houten kasteel dat in 2020 geplaatst is. 
Er is een apart terras met uitzicht op het veld, maar er staan ook tafels en stoelen tussen de verschillende toestellen op het boerderijveld. Erg overzichtelijk dus. ‘t Höfke staat garant voor uren speelplezier.

Schenkerij Wattez

Deze schenkerij in het van Heekpark in Enschede is een dagbestedingslocatie van zorggroeporganisatie Aveleijn. Cliënten met een verstandelijke beperking bereiden en serveren, onder begeleiding, de gerechten en dranken van de menukaart. 
De schenkerij heeft een overzichtelijk terras dat grenst aan de natuurlijke speeltuin met verschillende houten speeltoestellen en houtsnippers als ondergrond. Recentelijk is een deel van de speeltuin vernieuwd. 
Het is geen grote speeltuin, maar wel een hele leuke. En in combinatie met een rondje door het park, waar ook een dierenweide en waterspeelplaats te vinden is, ben je zo een paar uur verder. Let wel even goed op de openingstijden van de schenkerij!

Mister Pancake

Een pannenkoekenhuis, daar maak je onze kinderen sowieso al blij mee. Bijkomend voordeel voor ons: Mister Pancake is praktisch om de hoek. Je vindt Mister Pancake bij klooster Dolphia (Enschede-Oost).
Tegen de bosrand, langs het terras, ligt de speeltuin. Het is geen uitgebreide speeltuin, maar wel eentje waar de kids zich een hele tijd kunnen vermaken. En hebben de kinderen trek gekregen van het spelen? Dan bestel je natuurlijk een van de vele pannenkoeken die op het menu staan. 

Ga je voor de American pancake met vers fruit, een suikerspin en bosbessensaus? Dan heb je volgens de kinderjury de lekkerste pannenkoek van Nederland (van 2019).

Nieuw op ons lijstje

Tijdens onze tocht op de e-choppers (zie post over Koningsdag op onze facebookpagina of Instagram) kwamen we langs ‘t Peuleke in Rossum. Helaas was deze gesloten en er was, op dat moment, ook geen take away. Wel zagen we een hele mooie speeltuin, die ook gesloten was. Toen we weer thuis waren hebben we de website van ‘t Peuleke bekeken. Wat we zagen was een leuke speeltuin naast het terras. Deze hebben we dan ook meteen op ons lijstje gezet. We hopen de speeltuin snel een keer te kunnen bezoeken. 
Net zoals de speeltuin bij Paviljoen ‘t Lutterzand. Deze staat al wat langer op ons lijstje, maar in verband met de lockdown zijn we hier nog niet aan toegekomen.

Als tip werden er ook nog twee speeltuinen in Reutum genoemd: Morskieft en Molenberg.
Morskieft hebben wij al eens bezocht, maar dit was in verband met het weer alleen binnen (ook zeker een aanrader!). Voor de buitenspeeltuin komen we zeker nog een keer terug.

De Molenberg ziet er op de foto's ook erg goed uit, dus die hebben we ook toegevoegd aan ons lijstje. We worden nog druk ;)

Ontbreekt er nog een buitenspeeltuin?
Laat het ons weten zodat de disKOFFERkids hem kunnen gaan ontdekken.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.