Zeeland, onmeunig mooi!

Gepubliceerd op 19 maart 2021 om 19:00

Mijn ouders hebben elkaar op de camping in Zeeland leren kennen. Als kind kwam ik er elk jaar. Je kan dus wel zeggen dat er een stukje geschiedenis van mij in Zeeland ligt. Voornamelijk op Walcheren en Noord-Beveland. Ik denk dat het daarom voelt als thuiskomen zodra wij de Zeelandbrug over rijden.
Ook wij komen er nu minimaal één keer per jaar, want sinds wij kinderen hebben wil ik heel graag van ‘mijn’ Zeeland ‘ons’ Zeeland maken.
Zeeland is een geweldig stukje Nederland waar je kan genieten van het strand, de natuur en mooie steden en dorpen. En er valt genoeg te beleven en ontdekken voor en met kinderen.

Klok’uus

Deze grote in- en outdoor speeltuin in ’s-Heer Arendskerke hebben wij drie jaar geleden ontdekt. Sindsdien brengen wij elk jaar een bezoekje aan Klok’uus. De kids kunnen zich er uren vermaken. Binnen kunnen ze naar hartenlust klimmen, klauteren en van de hele hoge glijbaan sjezen. Aan de kinderen t/m 4 jaar is ook gedacht. In het ‘Kalverskotje’ kunnen zij klimmen, springen en in de ballenbak spelen.
Buiten is een parcours van touwen, een bungeetrampoline en een skelterbaan. De kleintjes kunnen zich vermaken in de speelweide, waar de waterpomp de favoriet is van onze kids.
Zowel binnen als buiten zijn er genoeg zitplekken voor de mama’s en papa’s of anderen die niet willen/kunnen spelen. Ook vlakbij de speeltuin, zodat er een oogje in het zeil gehouden kan worden terwijl je bijvoorbeeld een kopje koffie drinkt.
Het boerenthema van de speeltuin vind je ook terug in de toiletten. Wat hebben ze dat leuk gedaan! Op de muur vind je een poster/behang met varkens en ze hebben alles behalve saaie wastafels. Emmertjes met een kraan waar je je handen kan wassen, hoe leuk is dat?! Ook zijn er lage toiletten speciaal voor de kleintjes.
Klok’uus is naast een speeltuin ook een restaurant. Je kan er echt ontzettend lekker eten. Wij hebben het meerdere keren uitgeprobeerd tijdens het kerstdiner. Helaas ging het afgelopen kerst niet door.
Kortom, een prima plek om spelen en eten te combineren.

De Jonge Johannes

Een pannenkoeken- en speelboerderij in één met een mooie molen bij de speelweide in Serooskerke. Binnen is een speelhoek voor voornamelijk de wat jongere kinderen. Buiten is echt van alles te doen, voor zowel jong als oud.
Voor de ouders een mooi terras met uitzicht op de speelweide en de molen. En voor de kids… Tja, waar zal ik beginnen?
Er zijn meerdere glijbanen en klimtoestellen, een airtrampoline, een springkussen, veel zand en water, een skelter/racebaan, enzovoort.
Voor ieder wat wils dus en heel ruim opgezet. Ook zijn er nog wat diertjes op het terrein en kan je er midgetgolf spelen. In de zomer hebben ze ook een maïsdoolhof, erg leuk!

Mini Mundi

Op zoek naar een veelzijdig dagje uit? Dan ben je bij dit speelpark aan het juiste adres.
Je vindt bij Mini Mundi een grote binnenspeeltuin met een heus klim- en klauterstrand met strandhuisjes, bruggen en touwen. Naast verschillende klimmogelijkheden is er ook een hoge glijbaan, een bios en je kan in de botsauto’s. Voor de allerkleinsten is er een apart gedeelte, ‘0-3 land’.
Buiten kom je in een heel ander gedeelte, het familiepretpark. Er is onder andere een achtbaan(tje), schommelschip, treintje en draaimolen. Ook leuk: de springende auto’s!
Daarnaast kan je buiten door het unieke miniatuurpark ‘Klein Walcheren’ lopen. De meest bekende gebouwen van Walcheren vind je hier terug. Erg leuk om er gewoon doorheen te lopen en te ontdekken dat je 'bijna' net zo lang bent als de ‘Lange Jan’ of om een speurtocht te doen (die te verkrijgen is bij de kassa).

 

Schellach

Deze boerderij met winkel en speelweide vind je tussen Middelburg en Gapinge. Het mogen proeven van de eigen gemaakte kaas in de winkel is natuurlijk leuk. Maar wat de kids hier het allerleukste vinden zijn de stallen. Deze zijn vrij toegankelijk en zo kan je heel dicht bij de koeien en kalfjes komen. Je mag ze zelfs aaien. Ook kan je meekijken tijdens het melken van de koeien en je kan door de ramen kijken bij het maken van de kaas. En na al deze avonturen spelen de kids nog lekker in de speeltuin, voelen ze zich een echte boer op de tractor en kunnen papa en mama een heerlijk glas karnemelk drinken op het terras. Vind je dat niet zo lekker? Dan zijn er genoeg andere drankjes (en hapjes) waar uit te kiezen valt.

De Heksenketel

Een restaurant in Vrouwenpolder waar wij al jaren komen. Je kan er naast vele soorten pannenkoeken ook verschillende vlees- en visgerechten krijgen. Binnen is het helemaal volgens heksenthema ingericht met heksen aan het plafond en bezems aan de muur.
Er is ook een kleine ballenbak binnen. Deze is groot genoeg voor wat vermaak voor of na het eten. Buiten staat een houten speelschip in het witte zand. Mede hierdoor is het een leuke stop tijdens een fietstocht.

De Boschhoek

Vlakbij het strand van Oostkapelle, aan de rand van de bossen, ligt bar restaurant de Boschhoek. Je kan hier heerlijk overdekt buiten zitten en genieten van al het lekkers wat de kaart te bieden heeft. Maar wat onze oudste vooral aanspreekt is de midgetgolfbaan. Een mooi aangelegde en goed onderhouden baan tussen de bomen. Sla je bal in een boom of bij de laatste hole (keihard) in de grote stenen put.

Stranden

Niets mooier dan lekker struinen over het strand op zoek naar schelpen, kokkels en kwallen. En misschien spot je nog wel een zeehond!
Zeeland heeft natuurlijk heel veel kilometers strand. Wij hebben een paar van de mooiste stranden op een rijtje gezet:

  • Strand van Vrouwenpolder, Veerse Dam. Een groot uitgestrekt strand met een mooi houten schip en bij strandrestaurant ‘de Dam’ ook nog een speelvuurtoren.
  • Domburg. Loop vanuit het centrum zo het strand op bij ‘de Stenen Toko’. Laat de kids tussen de golfbrekers op zoek gaan naar kleine visjes en krabbetjes, klimmen, glijden en schommelen in het speeltuintje, door de verrekijker het strand en de zee afspeuren  en neem een kijkje bij het Oorlogsmonument voor de Noren. Handig: naast ‘de Stenen Toko’ is een groot en schoon toiletgebouw.
  • Vlissingen – Boulevard. Kijk met de kids naar de grote schepen die regelmatig voorbij komen.
  • Strand Banjaard. In 2019 uitgeroepen tot schoonste strand van Nederland. Ook hier vind je leuke speeltoestellen en je hebt uitzicht op de Neeltje Jans. Het is zelfs mogelijk om deze van heel dichtbij te bekijken.

Fietsen

Op Walcheren kan je twee kinderfietsroutes fietsen. Deze routes brengen je langs leuke plekken waar je met de kids kan stoppen, zoals de tank op de dijk in Westkapelle en Hof Poppendamme in Grijpskerke.
Maar je kan met behulp van een kaart met fietsknooppunten ook zelf je route samenstellen en zo de mooie natuur van Zeeland ontdekken. Fiets bijvoorbeeld langs boerderij Schellach, ga met het pontje van Veere naar Kamperland en geniet van het uitzicht bij het Veerse Meer. Fiets vervolgens over de dam naar Vrouwenpolder en eet een pannenkoek bij de Heksenketel.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.