Stedentrip Parijs met kinderen

Gepubliceerd op 31 oktober 2021 om 19:00

Parijs ontdekken met (jonge) kinderen? Wij deden het met onze kids van 4 en 6 jaar! En wij raden het iedereen aan. 
Wat zijn echte must-sees met kinderen in Parijs? Welke plekjes in de stad moet je absoluut niet overslaan? En waar vind je leuke tentjes om even bij te komen of lekker te eten? Lees het hier.

Eiffeltoren

Nummer één qua bezienswaardigheden is en blijft de Eiffeltoren. Vanaf het moment dat ze wisten dat wij naar Parijs zouden gaan waren onze kids in de ban van de ‘Parijstoren’. Ze konden dan ook niet wachten om hem in het echt te zien. Toen wij vertelden dat wij de Eiffeltoren zouden gaan beklimmen waren ze helemaal door het dolle heen.
De leukste ervaring is om de Eiffeltoren ook daadwerkelijk te beklimmen. Dit kan tot platform twee en is goed te doen met kinderen. De trappen zijn breed en je hebt regelmatig tussenstukken waar ze, en jij ook, even op adem kunnen komen.

Op platform één kan je al genieten van een wijds uitzicht. Er zijn meerdere bankjes te vinden en er is ook een cafetaria met terras. Wij raden aan om verder te gaan naar boven en het terras eventueel te bewaren voor de weg naar beneden. Kijk nog wel even met de kids naar beneden, wat hebben ze al een eind geklommen!

Op platform twee is goed te zien dat je al een stuk hoger bent. En gek genoeg is het uitzicht hier beter dan vanaf de top, de stad lijkt meer in proportie. Ga met de kids op zoek naar voor hun bekende plekken. Waar is het hotel? Waar liepen wij net? En spot de draaimolen bij de Seine.

Vanaf platform twee kan je met de lift naar de top. Via de binnenruimte kan je met een trapje naar de ‘top van de top’. Hierbuiten is de kans groot dat het hard waait en dat je de toren zelfs wat voelt bewegen. Het is leuk om een rondje te lopen, van het uitzicht te genieten, wat foto’s te schieten met coupe wind en dan weer naar binnen te gaan. Hier laten ze op een mooie manier zien hoe hoog andere bouwwerken van over de hele wereld zijn ten opzichte van de Eiffeltoren.

Ga op de weg naar beneden langs bij Tour Eiffel Kids (op de eerste verdieping) en maak een leuke foto met het bord.
Meer over de tickets onderaan dit blog.

Sacré-Coeur


Boven op de heuvel, in de wijk Montmartre, staat deze bekende witte basiliek. Om de ervaring compleet te maken is het aan te raden om bij een bezoek aan de Sacré-Coeur onderaan de trappen te beginnen, bij de draaimolen. Vanaf hier is de basiliek en alles eromheen nog imposanter.
Tip! Wij kwamen vanaf ons hotel en daardoor vanaf de achterkant naar de Sacré-Coeur gelopen. Wij deden de trappen juist naar beneden, nadat wij de Sacré-Coeur en de koepel al bezocht hadden. Natuurlijk is dit ook hartstikke leuk en prima te doen, maar draai dan nog wel even om als je beneden bij de draaimolen bent!
De trappen voor de basiliek zitten altijd vol mensen, zowel toeristen als locals. Zij genieten van hun vrije tijd, het uitzicht over een deel van de stad en/of hun hapje en drankje.
Ook vind je er een heleboel verkopers met sleutelhangers, glitter Eiffeltorentjes en andere souvenirs. Geniet van het sfeertje dat er hangt, schiet wat leuke plaatjes, maar pas ondertussen ook goed op je eigendommen!

Ga met de kinderen naar binnen en bewonder de gewelven, het glas in lood, de schilderijen, al het ander pracht en praal en steek eventueel een kaarsje aan. Misschien is er ook nog wel een mis gaande die je even kan volgen.
Ben je klaar binnen? Loop dan de Sacré-Coeur uit en geniet van het mooie uitzicht dat je hebt vanaf hier, met onder andere de Montparnasse.

Ga je liever voor een spectaculair panoramisch uitzicht waarbij je ook de Eiffeltoren kan zien? Dan is het beklimmen van de Sacré-Coeur echt een aanrader! Het zijn ongeveer 300 treden, voornamelijk van een smalle draaitrap, maar ook een deel buiten over het dak, naar de koepel. Eenmaal boven heb je een adembenemend uitzicht over de stad. Je kan alle kanten op kijken, maar de kids vonden natuurlijk de kant waar ze de Eiffeltoren zo goed zagen het mooist. Toen wij er waren was het erg rustig, zowel op de trappen naar de koepel als boven in de koepel. Er lijken ook maar weinig mensen te weten dat deze mogelijkheid er is.

Montmartre


Doordat ons hotel in Montmartre lag liepen wij elke dag wel even door deze wijk. Meestal eindigden wij ’s avonds hier, bij een van de gezellige restaurants of barretjes, voordat wij terug zouden gaan naar de hotelkamer. Tip! La Florenza. Deze pizzeria zit aan een gezellig kruispunt vlak bij de kabeltrein en serveert heerlijke pizza’s en pasta’s.

Wat een heerlijke wijk is dit, zeker ook met kinderen. Het is er erg gezellig en er is veel te doen, te zien en te ontdekken.
Laat de kinderen rondjes maken in de draaimolen onderaan de trappen bij de Sacré-Coeur, geniet van de optredens van de straatartiesten en neem een keer de ‘Funiculaire de Montmartre’ in plaats van de trap. Deze kabeltrein brengt je binnen anderhalve minuut naar boven.
Maar struin vooral rond in Montmartre en ontdek zo onder andere de mooie, authentieke straatjes, de molens die er nog te vinden zijn en ‘le mur des je t’aime’, oftewel de muur van de liefde.
Breng ook zeker een bezoek aan Place du Tertre. Dit kunsternaarsplein, vlakbij de Sacré-Coeur, is omringd met cafeetjes en restaurants, het ademt voor ons echt de sfeer van Parijs. Mensen genieten van hun café noisette terwijl de schilders en tekenaars aan het werk zijn.
Als je hier met je kinderen loopt zal je regelmatig gevraagd worden of je een portret van de kinderen wilt laten maken.
Tip! Bestel een crêpe bij Carette. De kids kunnen van dichtbij zien hoe de crêpe gemaakt wordt.
Doe een stap naar achteren en bekijk hoe de kunstenaars aan het werk zijn. Sommigen zijn echt héél erg goed in hun werk. In de buurt van Place du Tertre zijn ook veel souvenirswinkeltjes te vinden, altijd leuk om even rond te neuzen.

Een andere manier om Montmartre te ontdekken is met Le Petit Train de Montmartre. Deze trein vertrekt vanaf Place Blanche en Place du Tertre. De trein is ongeveer 15 minuten onderweg van Place Blanche naar Place du Tertre en 30 minuten van Place du Tertre naar Place Blanche. Met een ‘guided tour’ brengt de trein je langs alle hoogtepunten van de wijk.

Montparnasse


De Montparnasse, nog zo’n plek waar je goed zicht hebt op de Eiffeltoren en de rest van Parijs. Deze wolkenkrabber doet voornamelijk dienst als kantoorruimte, maar de bovenste verdiepingen zijn opengesteld voor bezoekers. Ga met de razendsnelle lift in 38 seconden naar de 56e verdieping en geniet hier al van het panoramische uitzicht over Parijs. Op deze verdieping zit ook nog een klein winkeltje waar ze souvenirtjes verkopen, leuk om zeker even rond te kijken.
Maak het feest compleet met een bezoek aan het panorama dakterras, drie verdiepingen hoger, op 210 meter hoogte. Deze is alleen bereikbaar per trap. Midden op het dakterras staan leuke stoelen waar de kids even op kunnen hangen nadat ze onder andere de Eiffeltoren, Sacré-Coeur en Arc de Triomphe hebben gespot.
Tip! Bezoek als het enigszins kan de Montparnasse bij schemer/donker. De meeste highlights in Parijs zijn dan verlicht, de Eiffeltoren knippert zelfs. Extra leuk voor de kids!

Wandelen door Parijs

De leukste manier om Parijs te ontdekken is lopend. Je zult versteld staan hoe makkelijk kinderen door Parijs wandelen. Natuurlijk moet je wel rekening houden met hun korte pootjes. Neem op tijd rust, door de stad staan heel veel bankjes, wissel het wandelen af met spelen en ontdekken, zorg voor genoeg ‘brandstof’ en wees flexibel.
Tip! Maak van je wandeling door Parijs een speurtocht. Zoek naar de space invaders tijdens het wandelen. Dit zijn voornamelijk kleine mozaïek kunstwerken die op muren bevestigd zijn. Vaak zitten ze net boven het straatnaambordje op een straathoek. In Parijs zijn meer dan 1000 van deze space invaders te vinden.

Bedenk van tevoren de route die je ongeveer wilt lopen, kies slim de plek waar je die dag wil gaan starten, reis hier met bijvoorbeeld de metro naartoe, wandel rustig naar en langs verschillende plekken en highlights en neem vervolgens de metro naar een andere plek waar je hetzelfde doet: rustig wandelen en ontdekken.
Tip! Loop langs boulangerie et patisserie Paul, zit verspreid door de stad, en haal hier een echt Frans croissantje of een doosje macarons, heerlijk! Of haal bij een kioskje bij een van de vele parken een crêpe en geniet van de levendigheid in zo’n park.
Het leuke aan Parijs is dat je op veel plekken speeltoestellen hebt, waardoor je ook de mogelijkheid hebt om het wandelen af te wisselen met spelen.

Mochten de kinderen eerder dan gepland aangeven dat de benen écht niet meer willen, geen probleem, er is altijd een metrostation of bushalte in de buurt.
Hieronder geven wij een aantal ideeën voor wandelingen door Parijs die goed te doen zijn met kinderen.

Van Arc de Triomphe naar Jardin des Tuileries

Start je dag met de metro en stap uit bij metrostation Charles de Gaulle-Étoile. Je komt dan vlak bij de Arc de Triomphe naar boven. Bekijk de Arc de Triomphe of beklim deze en vertel de kinderen over de finish van de Tour de France (moeten ze natuurlijk wel de Tour een keer gezien hebben, op tv bijvoorbeeld).
Nadat jullie klaar zijn met het bewonderen van de Arc en het maken van foto’s, is het tijd om de Champs-Élysées af te lopen. Deze winkelstraat is altijd erg druk, zowel met voetgangers als toeterende auto’s op de weg.
En denk je nou, struinen over de Champs-Élysées met kinderen die niet van winkelen houden? En al helemaal niet in deze dure winkels? De Champs-Élysées heeft een aantal winkels die je echt moet bezoeken met de kinderen.

De Nike winkel bijvoorbeeld. Ze verkopen niet alleen artikelen, er is ook een Experience Center. De kids kunnen hier hun eigen schoen ontwerpen, het mini museum in, spelen en verwonderen. Voor de Adidas winkel geldt hetzelfde, alleen in mindere mate.
En natuurlijk mag je de Disney winkel niet overslaan. Wat is hier veel te zien en te koop van hun favoriete figuren.
Voor Paris Saint Germain fans is er ook nog een hele grote fanshop aan de Champs-Élysées te vinden.

Aan het einde van de winkelstraat kan je ervoor kiezen om de metro te pakken naar een andere plek of je loopt door richting Place de la Concorde, het plein met de obelisk. Achter Place de la Concorde ligt namelijk Jardin des Tuileries, het stadspark dat grenst aan de tuinen van het Louvre. Meer hierover in de route hieronder.

Van Place de la Concorde naar Les Halles

In de route hierboven hadden we het ook al over Place de la Concorde. Je kan er ook voor kiezen om een route vanaf hier te beginnen. Bij Place de la Concorde heb je al goed zicht op de Eiffeltoren, maar ook op de Champs-Élysées en de Arc de Triomphe. Wat altijd een leuk gezicht is, de TukTuk’s en Rickshaws die bij elkaar staan te wachten.

Loop naar de poorten richting het oudste park van Parijs, Jardin des Tuileries. Dit park is erg mooi aangelegd, heeft meerdere vijvers, kunstwerken en een heleboel zitplekken in de vorm van bankjes en (verplaatsbare) stoelen. In dit park vind je ook een draaimolen en speeltuin. Een ideale plek om tijd door te brengen met de kids.

Wandel na jullie pauze door naar het Louvre. Je kan ervoor kiezen om het Louvre in te gaan, er schijnen een paar leuke afdelingen te zijn voor kinderen, of om de glazen piramide en het voormalig paleis van de buitenkant te bekijken. Wij bleven buiten, maakten foto’s van en met de piramide, liepen door een soort van doolhof in de tuin van het Louvre en spotten de paarden boven op de Arc.

Ga aan de rechterkant om het Louvre heen, je loopt dan langs de Seine. Hier vind je een aantal speeltoestellen waardoor je het wandelen weer af kunt wisselen met spelen.
Loop vervolgens verder naar Les Halles. Je vindt hier een groot, deels ondergronds winkelcentrum; Westfield Forum des Halles. Breng een bezoek aan de Legowinkel op de begane grond en bewonder daar de Arc de Triomphe en Notre Dame.
Vlakbij ligt Jardin Nelson Mandela en in dit park vind je een groot speelparadijs voor kinderen van 7 tot 11 jaar. Zij kunnen hier genieten van trampolines, klimrekken, hobbelbruggen en glijbanen. Voor jongere kinderen valt er ook genoeg te beleven. 

Nog energie over? Loop dan door naar Centre Pompidou dat vlakbij ligt en bekijk samen het gebouw, dat binnenstebuiten is gebouwd, en de verschillende vormen van kunst eromheen.

Tip! Rond etenstijd bij Les Halles? Ga dan eten bij Hippopotamus. Dit steakhouse is zeer kindvriendelijk en heeft ook een leuk kindermenu. Niet rond etenstijd daar? Er zijn meerdere vestigingen in Parijs, wie weet zit er eentje voor jullie tussen.

Van het Louvre naar de Eiffeltoren


Loop vanaf het Louvre naar de Seine en neem brug Léopald Sedar Senghor naar de overkant. Dit is de nieuwe slotjesburg in wording, veel hekken hangen hier al vol. Voorheen was de Pont des Arts de slotjesbrug, maar na het vervangen van de reling kunnen daar geen slotjes meer opgehangen worden. Ga met de kids op een bankje zitten, bekijk de slotjes en leg uit waarom ze daar hangen.
Halverwege de brug kan je naar beneden, zodat je langs de kade van de Seine loopt. Terwijl je hier wandelt verveel je je nooit. Boten varen langs, Parijzenaren zijn aan het sporten en de kids kunnen zich uitleven bij de verschillende sporttoestellen. Ook vind je op verschillende plekken langs de Seine speeltoestellen. Wij liepen door tot vlakbij de Eiffeltoren en gingen toen de wijk in, richting een straatje waar je de Eiffeltoren mooi op de foto kunt zetten (Rue de Monttessuy). Je kan ook langs de Seine blijven lopen totdat je praktisch aan de voet van de Eiffeltoren staat.

Van de Notre-Dame naar Jardin du Luxembourg

Neem een kijkje bij de Notre-Dame, ondanks dat je hier (nog) niet naar binnen kan. Het blijft bijzonder om te zien. Extra leuk als je de Klokkenluider van de Notre-Dame gekeken hebt. 

Ongeveer een kilometer verderop ligt het Pantheon. Oorspronkelijk is dit een kerk, maar later is het omgebouwd tot tombe. Neem een kijkje binnen, enorm indrukwekkend!
Het Pantheon heeft een koepel en net zoals bij de Sacré-Coeur is deze te beklimmen. Het schijnt dat je hier ook een spectaculair uitzicht hebt over Parijs.

Vanaf het Pantheon is het nog maar een klein stukje naar Jardin du Luxembourg. In de ‘tuinen’ van Palais du Luxembourg vind je een verscheidenheid aan activiteiten. Zo kan je rustig zitten op een van de stoelen en genieten van de bedrijvigheid in het park.

Een weetje over de stoelen die je niet alleen in Jardin du Luxembourg ziet, maar in heel veel parken in Parijs: Met deze stoelen willen ze voorkomen dat mensen op het gras gaan zitten, het gras wat zo goed onderhouden wordt en waar ze zo trots op zijn. Naar ons idee werkt het hartstikke goed! 

Wat erg leuk is om te doen met kinderen is bootje varen op de vijver recht achter het paleis. Door de wind die van elke kant komt, komt het bootje nooit stil te liggen op het water. Heeft hij een duwtje in de goede richting nodig wanneer hij tegen de kant is gebotst? Laat de kids hem een zetje geven met de stok die je meekrijgt wanneer je het bootje huurt. Kunnen de kids voorspellen waar de boot uit gaat komen?
Loop je richting de sportvelden, waar je de locals zult zien sporten, dan kom je ook de schommels, draaimolen en speeltuin tegen. Hier vind je een heleboel Parijzenaren met hun kinderen. Een erg leuke en gezellige plek

Fietstour

Parijs is een fietsstad aan het worden. Er zijn fietspaden aangelegd, op veel straathoeken zie je huurfietsen staan waar velen gebruik van maken en er zijn steeds meer fietstours.

Op zoek naar een unieke ervaring? Wil je straten en delen van Parijs ontdekken die je anders niet snel zou zien? Spring dan met de kids op de fiets en doe een tour door de stad.
Wij deden de Paris 4 Kids tour van Paris by Bike. Een leuke, interessante en interactieve fietstour speciaal gemaakt voor kinderen. Kinderen kunnen zelf fietsen of ze kunnen mee in een fietsstoeltje. Wij waren ongeveer drie uur onderweg en genoten van de plekken die wij ontdekten en de verhalen die wij hoorden. De tour is volledig in het Nederlands en de route hartstikke veilig.

Parc des Princes – voetbalstadion Paris Saint Germain

Wanneer je voetballiefhebbers in het gezin hebt is het leuk om een bezoekje te brengen aan het stadion van Paris Saint Germain, het Parc des Princes. Het ligt buiten het centrum van Parijs, maar het stadion is goed bereikbaar met de metro.

Je kan helemaal rondom het stadion lopen en zo het stadion goed bekijken. Wij vinden het stadion persoonlijk niet heel mooi, ‘betonbak’, maar onze zoon was lyrisch. Alles wat met voetbal te maken heeft is nou eenmaal geweldig. En hallo, Messi voetbalt daar, dus….
Je kan het stadion ook van binnen bekijken door middel van een stadiontour. Wij schrokken nogal van de prijzen hiervoor, kind €14,90 en volwassene €24,90, maar het zal vast een hele belevenis op zich zijn.
Helaas kunnen wij hier niet over oordelen. Wij bezochten namelijk het stadion een dag voor een Champions Leaugue wedstrijd en dan is een stadiontour niet mogelijk, zoals wij al hadden verwacht.
In plaats van de stadiontour brachten wij een bezoekje aan de fanshop die tegenover de hoofdingang van het stadion zit.

Vervoer in Parijs

In Parijs zijn er veel mogelijkheden om je van A naar B te verplaatsen. Je hebt bijvoorbeeld de metro, bus, trein, taxi, TukTuk, fiets, Hop On Hop Off en Batobus. De leukste manier om je te verplaatsen binnen Parijs en zo de stad te ontdekken is wandelend, zoals wij al aangaven. Maar om nou binnen een paar dagen tien keer de afstand van een marathon af te leggen, dat is niet te doen, helemaal niet met kids.

Ons advies is wel om zoveel mogelijk wandelend te doen en dit af te wisselen met ‘zittend’ verplaatsen, zoals de metro, bus, TukTuk, Batobus of de Hop On Hop Off.

Tickets openbaar vervoer Parijs

Voor de metro, trein, tram of bus koop je een en hetzelfde kaartje, het t+ ticket. Met een t+ ticket kan je maximaal anderhalf uur reizen. Overstappen van de ene op de andere metrolijn is hierbij geen probleem, zolang je maar ‘onder de grond blijft’. Reis je met de bus, dan kan je overstappen op een andere bus of de tram.

Je kan de kaartjes los kopen, hiervoor betaal je €1,90 per ticket. De kaartjes zijn ook als ‘carnet’ (10 stuks) te koop, je krijgt dan korting. Voor een ‘carnet’ betaal je €16,90.

Kinderen t/m 3 jaar reizen gratis, kinderen van 4 tot en met 9 jaar met 50% korting. Voor kinderen kan je alleen een carnet kopen, deze kost €8,50.

Ben je van plan om veel gebruik te gaan maken van de metro? Dan is een Paris Visite Pass van 1, 2, 3 of 5 dagen misschien een goed idee. Met de Paris Visite pas mag je onbeperkt reizen binnen zone 1-3 met metro, RER, bus, tram en kabeltrein in Montmartre. Prijzen zijn afhankelijk van het aantal dagen dat je wilt boeken.

Entree highlights Parijs

Tickets Eiffeltoren

Er zijn verschillende tickets te koop voor de Eiffeltoren. Zo kan je kaartjes kopen voor de trap naar het tweede platform. Wil je met de trap naar het tweede platform en vervolgens met de lift naar de top? Kies dan voor het combiticket.
Wil of kan je niet met de trap? Dan zijn er ook tickets voor alleen de lift naar het tweede platform en/of de top.
Het combiticket is alleen bij een van de kassa’s van de Eiffeltoren te koop. De overige tickets zijn online te bestellen. Mocht je een van de overige tickets willen bestellen, dan raden wij je aan om dit te online te doen. Zo hoef je niet in een eventuele rij te wachten.
Wij kozen dus voor het combiticket. Dit kost €19,90 voor volwassenen en €5 voor kinderen van 4-11 jaar. Kinderen onder de vier jaar zijn gratis, kinderen ouder dan 11 jaar moeten €9,90 betalen. De prijzen voor de overige tickets zijn hier te vinden.

Tickets Sacré-Coeur

Het bezoeken van de Sacré-Coeur is gratis, maar voor de koepel moet je wel betalen. Wij betaalden in totaal €22; voor de kinderen kost een kaartje €4 en voor volwassenen €7.
De ingang naar de koepel bevindt zich aan de buitenkant van de basiliek. Aan de linkerkant, vlakbij de ‘securité’, hangt een bord met het panoramateken en de tekst ‘La visite panoramique du Dôme’. Hier ga je met een trapje naar beneden, je loopt vervolgens een stukje langs de basiliek en bij de tweede gang aan de rechterkant (de eerste is de uitgang) vind je de kassa.

Tickets Le Petit Train de Montmartre

Via de website van Le Petit Train kan je tickets reserveren voor de trein. Je kan hier kiezen voor een enkele rit, van het ene plein naar het andere dus, of voor de volledige rondrit.
Kies je voor een enkele rit, dan betaal je €3,50 voor kinderen onder de 12 jaar en €4,50 voor volwassenen. Een enkele rit is goed te combineren met een stuk wandelen door de wijk.
Ga je liever de hele tour met de trein? Dan betaal je voor kinderen onder de 12 jaar €4,50 en voor volwassenen €6,50.

Tickets Montparnasse

Voor een standaard ticket betaal je voor kinderen van 4 – 11 jaar €8, voor kinderen boven de 12 jaar is dit €12,50 en voor volwassenen €16. Kinderen onder de vier jaar zijn gratis.

Je kan er ook voor kiezen om een ‘Jour & Nuit’ ticket te kopen. Deze zijn wat duurder, maar je kan dan twee keer binnen 48 uur de Montparnasse bezoeken, een keer overdag en een keer ’s avonds. Voor kinderen van 4 – 11 jaar betaal je €12, voor kinderen boven de 12 jaar €17 en voor volwassenen €22,50. Ook bij dit ticket zijn kinderen onder de vier jaar gratis.
Tickets zijn online en bij de kassa te koop voor dezelfde prijs.

Vervoer naar Parijs

Voordat je überhaupt in Parijs kan genieten met je gezin moet je er natuurlijk nog naartoe. Er zijn verschillende manieren om naar Parijs te reizen.

Vanaf Schiphol en Flughafen Düsseldorf vlieg je rechtstreeks naar één van de twee luchthavens in Parijs: Charles de Gaulle of Orly. Vanaf hier kom je met het openbaar vervoer makkelijk in het centrum en bij je hotel.

Je kan ervoor kiezen om zelf met de auto te gaan. Over het algemeen hebben hotels in Parijs geen parkeermogelijkheid. Dan heb je twee opties: of je parkeert de auto op straat (duur) of je reserveert van tevoren een parkeerplaats, bijvoorbeeld via Mobypark. Belangrijk om te weten: Fransen, helemaal in Parijs, zijn niet zo zuinig op hun auto en parkeren op straat gerust hun auto tegen die van een ander aan. Een plek in een garage reserveren is wellicht verstandig.

Een goedkope manier om in Parijs te komen is met de bus, bijvoorbeeld de Flixbus of Eurolines. Je bent lang onderweg, want je hebt meerdere stops en je zit niet zo comfortabel, weten wij uit ervaring. Of dit een ideale manier is voor jouw gezin is natuurlijk iets wat je het beste zelf kan beoordelen.

Een snelle en, als je vroeg boekt, relatief goedkope optie om naar Parijs te reizen is met de trein. Voor deze optie hebben wij gekozen. Ondanks dat wij op de terugweg vertraging hadden door een technisch probleem met de trein, vinden wij deze manier van reizen echt een aanrader. De Thalys heeft comfortabele stoelen, ruime zitplaatsen, er is een bar aanwezig, de toiletten zijn goed bereikbaar en elke zitplaats heeft een tafeltje waaraan de kids lekker kunnen kleuren, spelen of knutselen.
De Thalys vertrekt meerdere keren per dag van Amsterdam CS, via Schiphol en Rotterdam, naar Parijs. Vanaf Schiphol doet de Thalys er drie uur over om in Parijs te komen.
Wij betaalden €65,- (per volwassene) voor een ticket van Schiphol naar Parijs. Voor kinderen betaal je veel minder, namelijk €15.

Woon je nou niet in de buurt van één van deze opstapplaatsen, zoals wij, dan kun je in combinatie met je ticket voor de Thalys heel goedkoop met de trein naar één van deze opstapplaatsen reizen. Wij betaalden €48 voor een retourtje Enschede – Schiphol voor ons vieren, onderverdeeld in €18,- per volwassene en €6,- per kind.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.